Kūdikiui peršalus padės nosies aspiratorius

Sloga (gleivinės uždegimas) yra įprasta vaikų ir mažų vaikų problema žiemą. Suaugusieji nuo virusinių peršalimų pasveiksta per porą savaičių, o kūdikių peršalimas, jeigu negydomas, gali užtrukti labai ilgai. Gyvenimo pradžioje kūdikiai kvėpuoja tik per nosį, todėl užsikimšus nosytei kūdikiai negali kvėpuoti ir smegenys negauna pakankamai deguonies. Peršalimas taip pat gali sukelti vidurinės ausies uždegimą ir sinusų infekciją, kurie gali sukelti daugybę kitų problemų, pavyzdžiui, kosulį, pasunkėjusį kvėpavimą ir sumažėjusį energijos lygį. Naudojant nosies aspiratorių, iš kvėpavimo takų išvalomas sekretas ir vaikas lengviau pasveiksta.

 

 

Kokie yra kūdikio peršalimo požymiai?

Jeigu kūdikis peršalo, jo nosis yra užsikimšusi arba teka, t.y. išsiskiria gleivės, kurios gali būti pilkos, geltonos arba žalios spalvos. Peršalę vaikai taip pat gali karščiuoti. Be to, vaiko akys gali būti sudirgusios – ašarojančios ar paraudusios, gali būti patinę ir limfmazgiai. Vaiko peršalimą būtinai reikia gydyti, kad būtų išvengta vidurinės ausies ir sinusų infekcijų, kurios gali tapti lėtinėmis.

Ką daryti, jeigu kūdikiui užgulta nosis?

Kūdikių slogą gydyti yra sunkiau nei suaugusiųjų, nes kūdikis pats negali išpūsti nosies. Todėl labai svarbu peršalimo ligų gydymą pradėti kuo anksčiau. Į kūdikio nosytę galima įlašinti sūraus vandens, tačiau reikia atsižvelgti į tai, kad tuomet sekreto iš kūdikio nosies nepavyks išvalyti. Todėl rekomenduojame naudoti nosies aspiratorių, kurio minkštas antgalis nedirgina kūdikio nosytės ir padeda išvalyti visas išskyras.

Kaip naudoti nosies aspiratorių?

Jeigu kūdikio nosis užsikimšusi, mažylį reikia priglausti nugara prie savo krūtinės. Elektrinio nosies aspiratoriaus antgalis turi būti įkištas į šnervę, nukreiptas į išorinį akies kamputį, nes tokiu būdu geriausiai pašalinamos gleivės iš nosies. Jei nosyje yra susikaupęs tirštesnis sekretas, tuomet reikėtų įpilti ir šiek fiziologinio tirpalo. Naudojant nosies aspiratorių, svarbu pasirinkti tinkamą greitį. Jeigu nosis nelabai užgulusi, pakaks mažesnės galios. Gleives greitai pašalinus iš nosies, antgalį reikia nuplauti drungnu vandeniu ir išdžiovinti.

Nosies aspiratorius „Nosiboo“ padeda išvengti sinusų infekcijų

Nosies aspiratorius „Nosiboo“ yra puiki priemonė kūdikių peršalimui gydyti, nes jis buvo sukurtas bendradarbiaujant su gydytojais ir mokslininkais. Jis padeda greitai ir patogiai pašalinti sekretą iš kūdikių nosies. Prietaisas taip pat apsaugotas nuo netinkamo naudojimo. Prietaisas išsijungia pats, jeigu dirba per ilgai. Aspiratoriaus antgalis yra daugkartinis – po kiekvieno naudojimo jį tereikia nuvalyti. Nosies aspiratorius „Nosiboo“ padeda lengvai ir saugiai išgydyti vaikų peršalimo ligas.

Kokie yra kūdikio peršalimo požymiai? Nosis arba užgulta arba teka. Iš nosies gali išsiskirti pilkšvos, geltonos arba žalios gleivės. Kūdikis gali karščiuoti. Kartais gali ašaroti akys, patinti limfmazgiai.

Ar turėčiau kreiptis į gydytoją, jeigu mano vaikas peršalo?

Jeigu per dvi savaites vaiko sloga nepalengvėja, reikėtų kreiptis į gydytoją.

Kaip naudoti nosies aspiratorių?

Švelniai priglauskite kūdikio nugarą prie savo krūtinės. Elektrinio nosies aspiratoriaus antgalį įkiškite į šnervę ir nukreipkite į išorinį akies kampą. Jeigu nosis labiau užgulta, naudokite didesnį greitį. Pašalinkite gleives iš nosies.

Kaip gydyti kūdikių peršalimą?

Mažylių slogą gydyti padės nosies aspiratorius, kuriuo galima greitai ir saugiai pašalinti iš vaiko nosies gleives. Į nosies aspiratorių taip pat galima įpilti fiziologinio tirpalo. Gydymui galima naudoti ir sūraus vandens lašus.

 

Kiek trunka kūdikių peršalimas?

Kūdikių kvėpavimo takai siauresni ir labiau patinsta, todėl kūdikių peršalimo ligas reikia pradėti gydyti kuo anksčiau. Dažniausiai suaugusieji nuo peršalimo ligų išgyja per porą savaičių, tačiau kūdikių sveikimas užtrukti ilgiau, jeigu jie nebus gydomi.